Workshops Dans, DJ en Theater: zondag 24 november 2013 @ ECI, Roermond

Op Zondag 24 november 2013 organiseert Kunstbende een Open Podium in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Naast het Open Podium zal er ook een DJ-, Hiphop dans- en Theater improvisatie-workshop plaatsvinden. De workshops worden gegeven door echte professionals en kunnen jou helpen bij je voorbereiding en perfectioneren van je performance.  Jongeren tussen de 13 en 18 jaar kunnen zich HIER gratis opgeven. Geef je snel op want vol is vol. Deze dag zal worden afgesloten door 3FM Serious talent band: Mister and Mississippi.

 

DJ workshop Bert Habets Nothing but Funk
Bert Habets is op 14-jarige leeftijd begonnen met draaien. In 2009 won hij de Limburgse Kunstbende  DJ voorronde. Met een variatie van funky house, tech-house en deephouse heeft hij in vele clubs gedraaid. Daarnaast heeft hij zijn eigen Booking agency: Thunderagency. Tijdens de DJ workshop zal Bert vertellen over marketing en jezelf in de markt zetten als DJ, heel belangrijk voor jonge talentvolle DJ’s!

Hiphop workshop  cross-over dansgezelschap ISH
ISH is het dak waaronder creativiteit en innovatie elkaar ontmoeten en hand in hand een eigen verhaal vertellen. De grote verscheidenheid aan skills en disciplines is een van de pijlers waar ISH op rust. Onder leiding van choreograaf Marco Gerris laat cross-over dansgezelsschap ISH verschillende disciplines van street culture en andere kunstvormen zien in unieke en dynamische voorstellingen Al vanaf de eerste voorstelling in 2000 streeft ISH naar een voorstelling waarin zoveel mogelijk dansdisciplines een zo breed en divers mogelijk publiek aanspreken. Tijdens de workshop worden de grondbeginselen van Hip Hop aangeleerd en gekeken naar hoe je dat theatraal interessant kunt maken.

Improvisatie workshop Donny Jeurissen
Je kent het wel tv programma’s zoals ‘De grote improvisatie show’ – ‘De lama’s’. Het draait allemaal om improviseren!
‘Improviseren, iets bedenken op het toneel zonder vooropgesteld plan’
Tijdens de workshop improvisatie ga je niet aan de slag met een script, maar met een paar suggesties van het publiek of de docent. Bijvoorbeeld op wat voor een locatie zijn de spelers, wat zijn ze van elkaar etc. Met een paar aanwijzingen gaan de spelers een grappige, bloedserieuze of misschien wel een verdrietige scene maken! De taak van de spelers is om dialogen te verzinnen, personages vorm te geven en een goed verhaal te spelen. Nou, zullen we alvast beginnen, onder het motto niet denken maar gewoon doen!?

De situatie is als volgt;  ‘Beatrix, met een ochtendhumeur, stofzuigend in de woonkamer’………… 3, 2, 1 en ACTIE!

Oh ja, en niets is fout, alles is goed!

Workshop bescherm je gehoor
Als muzikant, danser of DJ is je gehoor heel belangrijk om te kunnen werken en te genieten van je muziek of voorstelling. Het is echter niet vanzelfsprekend dat je gehoor het altijd goed zal blijven doen. Te harde muziek kan zorgen voor een beschadiging van je gehoor. In deze workshop leer je (te) hoge geluidniveaus herkennen, wat je er tegen kunt doen (als de volumeknop terugdraaien geen optie is) en welke soorten gehoorbescherming je kunt gebruiken. De workshop vindt plaats om 13.30 en 15.30 uur en je hoeft je niet op te geven. De worksho p is overigens ook toegankelijk voor bezoekers.

Mister and Mississippi
Deze dag zal worden afgesloten door 3FM serious talent band Mister and Mississippi. Afgelopen jaar won de band een 3FM Award voor ‘Beste nieuwkomer’. Deelnemers aan de workshops en het open podium mogen ’s avonds gratis naar het concert van Mister and Mississippi in de ECI Cultuurfabriek.

 

OPGEVEN:
Ben je tussen de 13 en 18 jaar? Geef je dan HIER gratis op voor een van de workshops!

Coming up

Zondag 18 oktober 2020
Kunstbende Limburg Voorronde @ Schouwburg De Domijnen, Sittard

Alle data

© Kunstbende Limburg | Site: Sascha Teschner