Op zondag 12 november organiseren Kunstbende Limburg en SCHUNCK een grote workshopdag in Heerlen. Waarbij de disciplines Dans, Theater/Taal en Muziek aan bod komen. Of je nou al wat verder in je creatieve proces bent, of net begint: voor ieder is wat wils.

De dag bestaat uit 3 delen, en je kunt kiezen om 1, 2 of 3 workshops te volgen.Je bent dus niet verplicht om mee te doen binnen alle 3 de blokken. Workshop 3.2. wordt aangeboden in blok 3. 

Let op! Wil je meer workshops volgen deze dag, dan MOET jij jezelf ook even op aanwezig zetten in de andere workshops.

Tijdschema
(scroll naar beneden voor de docenten!)
11:00 – 12:30:  Workshop 1:Stage presence

12:30 – 12:45: Pauze

12:45- 14:15: Workshop 2.1: Begin met óf verbeter jouw eigen nummer (MUZIEK)
12:45- 14:15: Workshop 2.2: Storytelling & emotiegebruik (DANS)
12:45- 14:15: Workshop 2.3: Stemgebruik & articulatie (THEATER/TAAL)

14:15- 14:30: Pauze

14:30 – 16:00: Workshop 3.1: Van origineel naar cover (MUZIEK)
14:30 – 16:00: Workshop 3.2: Van improvisatie naar choreografie (DANS)
14:30 – 16:00: Workshop 3.3:  Theater techniek (THEATER/TAAL)

16:00: Einde

Aanmelden kan gratis via dit formulier. -> https://forms.gle/QLFKWzL8YwQ5HHib9

Let op: je vult het formulier individueel in! Ben je een groep, dan vul je het formulier allemaal in!

WORKSHOPS DANS/MUZIEK/TAAL/THEATER

Stagepresence (11:00-12:30 uur)

Sander Ruijters (1984) is docent aan het Conservatorium en de Toneelacademie van Maastricht en je kunt hem kennen als presentator van Pinkpop. Toen hij in 1998 voor het eerst meedeed aan Kunstbende Limburg wist hij meteen zeker dat hij zich aan dit fenomeen wilde binden. En dat deed hij ook. Na jaren Kunstbende presentator en jurylid te zijn geweest is hij nog steeds van mening van Kunstbende iets enorm belangrijks toevoegt aan het leven van een creatieve maker. Op 12 November deelt Sander zijn ideeën over het idee performance of podiumpresentatie. Kom meedoen!

WORKSHOPS DANS

Emotiegebruik en storytelling (12:45-14:15 uur)

Ginny Pauw is begonnen met dansen op haar zesde en is sindsdien nooit meer gestopt. Na haar studie Pedagogische Wetenschappen is zij fulltime aan de slag gegaan als uitvoerend danseres, dansdocent en choreograaf. Ginny heeft bij meerdere televisieprogramma’s en producties gedanst in binnen- en buitenland, zoals The Voice of Holland, Vrienden van Amstel Live en Idols. Ze heeft het podium mogen delen met een aantal toffe internationale artiesten, zoals Kylie Minogue, Dua Lipa, Helene Fischer, Anne-Marie, Ava Max, Bebe Rexha en Maan.

 

 

 

Van improvisatie naar choreografie (14:30-16:00 uur)

Manon van Riel ontdekte haar liefde voor dansen op 18-jarige leeftijd. Na anderhalf jaar intensieve training werd ze toegelaten tot de Academie voor Danseducatie aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Terwijl ze nog studeerde, begon Manon les te geven bij de MusicAllFactory, een erkend vooropleiding voor Muziek- en Musicaltheater in Tilburg. Alles leek op zijn plek te vallen en in 2023 studeerde Manon af met als specialisatie “Performer”. Voor haar afstudeerstage kreeg ze de kans om te spelen in de musical “Grease” als onderdeel van het ensemble, waar ze ook Undestudy was van Patty Simcox. Manon is nog t/m eind oktober te zien in ‘’Grease’’. Naast haar prestaties als uitvoerend kunstenaar is Manon de maker van “Dansersbrein” de podcast.

WORKSHOPS MUZIEK

Begin met óf verbeter jouw eigen nummer (12:45-14:15 uur)
Rangel Silaev (2000) is een Nederlandse producer, pianist en componist. Klassiek geschoold aan het conservatorium van Den Haag, nu actief als componist en producer in de pop- en hiphopscene. In zo’n 2 jaar tijd heeft Rangel met zijn samenwerkingen over de 300 miljoen streams gepasseerd, 9 gouden en 4 platinum platen weten te bemachtigen. Artiesten waar Rangel o.a mee werkt zijn Antoon, Ronnie Flex, Trobi, Mula B en Nielson. Vanwege zijn achtergrond als pianist gecombineerd met productie vervult hij een essentiële en flexibele rol binnen de muziekindustrie.

 

 

Van origineel naar cover (14:30-16:00 uur)
Ruben Verkerke is een uitvoerende artiest en multi-instrumentalist geboren in Heerlen en nu woonachtig in Hengelo. Binnen bands als Primaat en Hardslag speelt hij door heel Nederland. Verder werkt hij als culturele coach bij Studio15 in Hengelo waarbij hij jongeren op verschillende creatieve vlakken verder helpt binnen hun ontwikkeling als artiest. “We kunnen het over van alles hebben! Of het nou om bandcoaching, songwriting of produceren gaat. Ik beantwoord graag al je vragen. En als ik het niet weet komen we er samen vast wel uit.”

WORKSHOPS THEATER/TAAL

Stemgebruik & articulatie (12:45-14:15 uur)
Eva Custers is in 2022 afgestudeerd als Docerend Theatermaker aan de Academie voor Theater in Tilburg. Haar afstudeervoorstelling ‘Ich bau dir ein Schloss’ werd in datzelfde jaar geselecteerd voor Theaterfestival Boulevard. Eva is een bevlogen en muzikale maker en werkt voor Toneelgroep Maastricht en Theaterschool de Zuiderlingen.

 

 

 

Theatertechniek (14:30-16:00 uur)
Sjors is afgestudeerd als theatermaker. Zijn stijl is humoristisch en luchtig, vaak gegoten in een mooi vormgegeven jasje. Sjors werkt onder andere als Theatercoach bij Nieuwe Helden, School’s Out en verzorgt losse workshops. Hij regisseerde onder andere Pinkpop 2023 opener Madoux, maakte de voorstelling FEMME en stond als 15 jarige zelf op de planken bij Kunstbende.

 

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg