Voorronde Limburg zondag 10 maart 2013

Meer dan vierhonderd Limburgse jongeren tonen op zondag 10 maart hun talent tijdens Kunstbende. Dan wordt voor de 23ste keer de Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd georganiseerd in de schouwburg van Sittard-Geleen. De deelnemers aan Kunstbende laten hun creativiteit zien op de verschillende podia en in acht verschillende categorieën, te weten: Dans, Muziek, Theater & Performance, Taal, DJ, Film & Animatie, Expo en Fashion. Het programma begint om 12:30 uur en de prijsuitreiking zal rond 18:30 uur plaatsvinden. De entree bedraagt 5 euro, op vertoon van de CJP Cultuurkaart slechts €3,-. De presentatie is onder andere in handen van Sander Ruijters (gitarist MADI) en Juvat Westendorp (SYTYCD).

Van Eijsden tot Mook, ieder jaar weten honderden jongeren Kunstbende te vinden. Maanden van voorbereidingen gingen er aan vooraf: de organisatie van Kunstbende organiseerde wederom een intensieve promotietour op scholen door de hele provincie, open podia, workshops en selectierondes. Voor het tweede jaar op een rij breekt Kunstbende Limburg alle records, wederom doen er in Limburg veruit de meeste jongeren mee aan deze landelijke wedstrijd. Op zondag 10 maart laat hèt aanstormende creatieve talent uit onze provincie zien wat het in huis heeft en wordt er gestreden om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. De finale wordt gehouden in juni, in de Melkweg te Amsterdam.

Alle deelnemers worden, per categorie, beoordeeld door een professionele jury. Dit jaar heeft de organisatie onder andere de actrice Peggy Vrijens, danseres en choreograaf Min Hee Bervoets, singer songwriter Stevie Ann, schrijver Benny Lindelauf en beeldend kunstenaar Frans Malschaert kunnen strikken voor de jury.

Naast de vele optredens in de DSM- en Rabobankzaal van de Stadsschouwburg is er een expositie en filmzaal ingericht. In de foyer en wandelgangen van de schouwburg kunnen bezoekers deelnemen aan creatieve workshops, zoals zeefdrukken, nagels stylen, grimeur en kleding maken. Amnesty International gaat een lipdub opnemen met de bezoekers, COS Limburg organiseert de How Fair is Your Stuff quiz. De openingsact is een fragment van een dansvoorstelling  gemaakt door jongeren, aangesloten bij het project Nieuwe Helden van de ECI Cultuurfabriek.

Coming up

Zaterdag 10 augustus 2019
Kunstbende Limburg Zomertour @ Zomerparkfeest, Venlo

Zondag 18 augustus 2019
Kunstbende Limburg Zomertour @ AUGST Festival, Berg aan de Maas

Zondag 25 augustus 2019
Kunstbende Limburg Zomertour @ Cultura Nova, Heerlen

Alle data

© Kunstbende Limburg | Site: Sascha Teschner