Amsterdam, Op zondag 26 juni 2022 heeft in de Kromhouthal Amsterdam het Kunstbende Young Creators Festival 2022 plaatsgevonden. Dit is de landelijke finale van Kunstbende die een podium biedt voor de provinciale winnaars tussen de 13 en 18 jaar oud. Tijdens de prijsuitreiking werd bekend gemaakt dat Tyrone in de prijzen viel binnen de categorie dans.

Tijdens het Kunstbende Young Creators Festival treden maar liefst 100 acts en dus creatieve makers op in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar. Zij komen uit alle provincies van het land en kunnen tijdens deze finale optreden in de categorieën Dans, Content Creator, Dj, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Van goochelact tot dragking, van electronische pop tot rock, van spoken word tot proza en van Instagram-memes tot TikTok-video’s. Alles kan en alles mag op het Kunstbende-podium, mits het maar zelf bedacht en gemaakt is. De finalisten worden tijdens de finale beoordeeld door professionele juryleden waaronder Nadja Hüpscher (Film), Mertabi (Content Creator) en Jeroen Woe (Theater).  De winnaars van de finale worden beloond met diverse stimuleringsprijzen waaronder een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. De weg naar deze ‘mainstage’ wordt begeleid door een coach op maat voor elke nummer één in elke categorie. Bij Content Creator is er een nieuwe mainstage: een meeloopweek bij BNNVARA Academy.

Limburgse finalisten op het Young Creators Festival
Op zondag 27 maart 2022 heeft de Kunstbende Limburg finale plaatsgevonden in het Toon Hermans Theater. Binnen zes categorieën hebben maar liefst 300 acts gestreden om een finale plek. Dit jaar wordt Limburg op de Landelijke finale vertegenwoordigt door:

 • Taal: Sara Curfs (Oirsbeek – 17 jaar)
 • Dans: Tyrone (Roermond- 15 jaar)
 • Muziek: MEL (Sevenum – 18 jaar)
 • Expo: Noé Hamers (Heerlen – 14 jaar)
 • DJ: Redfools (Swalmen – 19 jaar)
 • Theater: Sophie & Gertjan (Bunde – 17 jaar)

Limburgse winnaar op het Young Creators Festival
Rond 19.00 uur zijn alle prijswinnaars van de 32ste editie van het Kunstbende Young Creators Festival bekend gemaakt. En wat heeft Limburg een talent! Want we mogen Tyrone feliciteren met de 1ste plek in de categorie dans. Daarmee wint Tyrone o.a.:

 • Een optreden bij de Nederlandse Dansdagen / Notorious IBE
 • Een fotoshoot namens Rabobank
 • Vrijkaarten voor TBLL – Can you kick it van ISH
 • Vrijkaarten voor Celebrate van Nationale Opera en Balet
 • Een workshop van Buitenkunst
 • Een locatievoorstelling + meet & Greet van Conny Janssen Danst
 • Een prijzenpakket van Introdans

Ontwikkelingstraject & stimuleringsprijzen
Iedere jongere kan gratis member worden van Kunstbende en meedoen aan tutorials en workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Op een online prikbord kunnen ze oproepjes doen voor videoclipmakers, bandleden enzovoort. Via voorrondes door het hele land stromen de beste acts door naar de finale. De winnaars van de finale worden beloond met diverse stimuleringsprijzen waaronder een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. De weg naar deze ‘mainstage’ wordt begeleid door een coach op maat voor elke nummer één in elke categorie.

Over Kunstbende
Kunstbende is hét creatieve platform voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. In deze online én offline community kan iedere jongere eruit halen wie erin zit in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Het landelijke bureau van Kunstbende wordt provinciaal ondersteunt door partners. Kunstbende Limburg wordt in Limburg georganiseerd door stichting Festivals Limburg en wordt in 2022 voor de 32ste keer georganiseerd. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende, zoals Trijntje Oosterhuis, Martin Garrix, Kalvijn, Claudia de Breij, Stefano Keizers, Abdelkader Benali, Krezip, DeWolff en Douwe Bob.
Meer weten? Kijk snel op de socials van Kunstbende en Kunstbende Limburg

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg