MELD JE NU AAN VOOR DE KUNSTBENDE LIMBURG VOORRONDE OP 26 MAART 2023

De Limburgse voorronde van Kunstbende vindt plaats op zondag 26 maart 2023 in het Toon Hermans Theater in Sittard. Tijdens deze dag mag jij voor een echt publiek op een professioneel podium jezelf laten zien. Je wordt de hele dag begeleid door het Kunstbende-team en je krijgt leerzame feedback van onze professionele jury. Deze jury maakt aan het eind van de dag de winnaars bekend, die doorgaan naar de landelijke finale.

Wil jij jouw zelfgemaakte werk laten zien aan een professionele jury en publiek? Wacht dan niet langer en maak een act aan voor de voorronde van Kunstbende Limburg.
Dat kan via www.kunstbende.nl

Meer informatie over de spelregels en het traject kun je hier lezen.

Meer uitleg over de verschillende categorieën kun je hier lezen. 

SELECTIERONDE
Doe jij mee in de categorie Muziek of DJ? Dan is het mogelijk dat er voorafgaand aan de voorronde, een selectieronde plaatsvindt. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor deze categorieën. Tijdens de selectieronde mag jij optreden en krijg je feedback van professionals in de jury. Zij maken uiteindelijk de selectie van acts die doorgaan naar de voorronde.

4 maart 2023: Selectieronde Zuid-Limburg
5 maart 2023: Selectieronde Noord-Limburg

VOORRONDE
Doe jij mee in de categorieën Content Creator, Dans, Expo, Fashion, Film, Taal of Theater? Dan ga je automatisch door naar de voorronde. Deze vindt plaats op zondag 26 maart 2023 in het Toon Hermans Theater, Sittard. Aanmelden kan via www.kunstbende.nl

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!
Aanmelden als vrijwilliger? Dat kan en is zeker gezellig! Klik dan hier!

VRAGEN?

Neem contact op met Kunstbende Limburg!

In welke categorieën kun je allemaal meedoen bij Kunstbende?

Dans

MOVE IT!
Verzin je eigen dans, alleen of met een groep. Of het nou krumping, ballet, breakdance, hiphop, salsa, streetdance of moderne dans is: met jouw eigen funky moves steel je de show op het Kunstbende podium. Maak een choreografie en move it! Je optreden mag maximaal 5 minuten duren. Dit jaar is er geen thema gekozen voor de wedstrijd, iedereen krijgt dus creatief de vrije hand.

DJ

MAKE SOME NOISE!
Ben jij goed met “the weels of steel“? Doe dan dan mee met DJ! Alle genres zijn welkom: urban (hiphop, soul, funk, funky jazz, breaks, scratch), groovy (latinhouse, funky grooves, eclectic), house (house, techhouse, progressive, trance, goa) hardstyle en techno (techno, electro, minimal). Je optreden mag maximaal 15 minuten duren. Dit jaar is er geen thema gekozen voor de wedstrijd, iedereen krijgt dus creatief de vrije hand.

Expo

EXPOSE YOURSELF
Als je jouw kunstwerk in een expositie kunt ophangen of neerzetten dan is het expo. Foto”s, schilderijen, tekeningen, strips, collages, kunstwerken, sieraden, enz. Ook combinaties mogen. In de categorie expo krijg je ruimte om jouw werk te tonen en daarbij uitgebreid je verhaal te doen voor jury en de bezoekers. Dit jaar is er geen thema gekozen voor de wedstrijd, iedereen krijgt dus creatief de vrije hand.

Fashion

WORK IT!
Ben jij een modeontwerper, tassenontwerper, schoenen- en/of sieradenontwerpster -uiteraard tussen 13 en 18 jaar- schrijf je dan in voor de categorie Fashion! Show je werk aan het fashionpubliek van Kunstbende en imponeer de jury met jouw kijk op mode. Je optreden mag maximaal 5 minuten duren. Dit jaar is er geen thema gekozen voor de wedstrijd, iedereen krijgt dus creatief de vrije hand.

Film / Animatie

JOUW CUT!
Ben jij een regisseur, VJ, cameraman of scenarioschrijver? Doe dan mee met Film & Animatie en vertoon jouw documentaire, videoclip, animatie, soap of thriller op het grote doek. Tijdens Kunstbende laat je je werk achter op het netvlies van cinemabezoekers en jury. Je film mag maximaal 5 minuten duren. Dit jaar is er geen thema gekozen voor de wedstrijd, iedereen krijgt dus creatief de vrije hand.

Muziek

LAAT JE HOREN!
Schrijf jij alleen of met een band eigen muziek en wil je daarmee rocken? Kunstbende wil dat horen! Versterkt of unplugged, instrumentaal of a capella: alles is welkom. Van punk tot klassiek, van rock tot hiphop en van metal tot rap! Je optreden mag maximaal 5 minuten duren. Dit jaar is er geen thema gekozen voor de wedstrijd, iedereen krijgt dus creatief de vrije hand.

Taal

TAAL IS JOUW WAPEN!
Schrijf je eigen verhaal, gedicht, raptekst, songtekst of mop. Wees creatief met woorden en laat het publiek en de jury weten wat jou bezighoudt, wat jij ergens van vindt of wat jouw fantasie is. Alleen jouw stem of gecombineerd met muziek, beeld of beweging: alles mag! Je voordracht mag maximaal 5 minuten duren. Dit jaar is er geen thema gekozen voor de wedstrijd, iedereen krijgt dus creatief de vrije hand.

Theater

PODIUMKUNSTEN, KOM MAAR OP!
Theater dekt de lading voor bijna alles wat er op het podium gebeurt: Theater, Toneel, Cabaret, Stand up, Circus, Musical, Kleinkunst, Mime, Comedy, Goochelen, Illusionisten, Theatersport, Acro-gymnastiek, Clownacts, Cirque-du-soleil… kortom… van alles. Alles mag en niets moet! Je optreden mag maximaal 5 minuten duren. Dit jaar is er geen thema gekozen voor de wedstrijd, iedereen krijgt dus creatief de vrije hand.

© Kunstbende Limburg 2022