Op zondag 10 december organiseert Kunstbende Limburg een grote workshopdag in Sittard. Waarbij de disciplines Dans, Theater, Taal, DJ, Muziek, Expo, Film, Fashion en Content Creator aan bod komen. Of je nou al wat verder in je creatieve proces bent, of net begint: voor ieder is wat wils.

Alle workshops zijn gratis te volgen!
Tijdschema
11:00-12:30: Taal – Wat is de categorie/samen schrijven (door Drik Heffels)
11:00-12:30: DJ – Masterclass (door Mick Mazoo)
11:00-12:30: Content Creator – Masterclass GEANNULEERD
11:00-12:30: Theater – Toneelacteren vs Filmacteren (door Joes Brauers)
11:00-12:30: Muziek – GEANNULEERD
11:00-16:00: Expo – Bezoek  Het Nieuwe Domein /beginnen met idee uitwerken (lunch inbegrepen)
13:00-14:30: Fashion – GEANNULEERD
13:00-14:30: Film – Ontwikkelen/maken van filmidee (door Coen Leuven)
13:00-14:30: Dans – GEANNULEERD
13:00-14:30: Muziek – ‘Bandlab’ Masterclass (door Lucas Steenvoorden & Joeri Kalkhoven)

Aanmelden kan gratis via dit formulier. -> https://forms.gle/7chASjGyTH2er3vT9

Let op: je vult het formulier individueel in! Ben je een groep, dan vul je het formulier allemaal in!

Locatie:
Poppodium Volt,  Odasingel 88, 6131 GZ Sittard
Aanvang:
15 minuten van te voren melden

WORKSHOP TAAL

Wat is de categorie/samen schrijven ( (11:00-12:30 uur) 

Drik Heffels. Sinds 2021 deelt hij zijn poëzie en andere schrijfsels onder de naam DIchterbijDrik en begin 2023 is hij onderdeel geworden van Poetry Circle Eindhoven. Daarnaast is hij initiatiefnemer en medeorganisator van het Open Podium Testverslaafd in Sittard-Geleen, en organiseert hij de poëzietak van het cultuurfestival Spectaculo in Geleen. Hij deelt graag zijn inzichten en geleerde lessen met jou, en helpt je waar nodig met vragen en ontwikkelingsmogelijkheden. Maar no worries, Drik wil vooral niet doen alsof hij alles al weet. Hij hoort juist ook graag van jullie wat jullie graag meer zouden zien of horen, welke lessen jullie geleerd hebben, waar jullie tegenaan lopen en welke vragen jullie hebben.

WORKSHOP DJ

Masterclass (11:00 – 12:30 uur)

Maak kennis met Mick Mazoo, een rijzende ster in de elektronische muziek tafereel. Met een uniek geluid dat wordt omschreven als ‘clubmuziek om te huilen to”, maakt Mick emotionele en nostalgische danstracks hebben de aandacht getrokken van zwaargewichten uit de sector. Hij haalt inspiratie uit zijn persoonlijke worstelingen met mentaal gezondheid en eenzaamheid, waarbij hij zijn eigen stem en teksten gebruikt zich uiten door middel van muziek.

De optredens van Mick staan ​​bekend om hun energieke en emotionele kwaliteiten, en hij heeft steun gekregen van sommigen van de grootste namen in de industrie, waaronder Martin Garrix, Diplo en Tiësto. Hij heeft een officiële remix voor Afrojack uitgebracht & David Guetta’s voor een Grammy genomineerde hit ‘Hero’ en de zijne single “Daylight” op Don Diablo’s label, HEXAGON, was er een van volgens de meest gedraaide Future House-tracks van 2020 1001Tracklijsten. Hij speelde in het voorprogramma van Netsky op het Monstercat-podium van Tomorrowland en is uitgebracht muziek met platenlabels waaronder Spinnin’ Records en STMPD.

Maar het gaat niet alleen om de muziek. Als kunstenaar in eigen beheer. Met een campagnevoerder-persoonlijkheid staat Mick bekend om zijn bekwaamheid om verbinding te maken met het publiek en een gemeenschapsgevoel te creëren. Zijn uiteindelijke doel is om zijn muziek te gebruiken om anderen te helpen voelen minder alleen en om zijn verhaal en emoties te delen via DJ sets en muziekreleases. Hij bereidt zich momenteel voor op een leven showtour om deze gemeenschap uit te breiden en zijn emoties te delen met de rest van de wereld. Mis deze kans niet ervaar Mick Mazoo live en sluit je aan bij de gemeenschap van fans die via hem begrip en verbinding hebben gevonden muziek.

WORKSHOP THEATER

 Toneelacteren vs filmacteren (11:00 – 12:30 uur) 

Joes Brauers is een Limburgse acteur. Hij is op dit moment te zien in de speelfilm Hardcore Never Dies en vorig jaar speelde hij de hoofdrol in de musical Dagboek van een Herdershond. In 2020 studeerde hij af aan de Toneelacademie in Maastricht. Waarin zit het verschil tussen spelen voor een volle zaal of voor de lens van een filmcamera? En waarin de overeenkomsten?  Dat zoeken we samen uit in zijn workshop: Toneelacteren vs Filmacteren op 10 december (11:00-12:30) in Poppodium Volt Sittard.

WORKSHOP MUZIEK

‘Bandlab’ Masterclass door Lucas Steenvoorden & Joeri Kalkhoven (11:00 – 12:30 uur)

Tijdens deze “BandLab” wanen de leerlingen zich een echte rockster en spelen ze binnen no-time samen muziek met elkaar. Ze leren in korte tijd hoe het is om een instrument te spelen en hun rol daarbij binnen een band in te vullen. Zang, gitaar, drums, bas of piano spelen, het kan allemaal. Iedereen wordt kort begeleid in het instrument dat het beste bij hem of haar past. Dat ze (eventueel) nog nooit een instrument bespeeld hebben, is GEEN PROBLEEM! Via vergemakkelijkte systemen zal het verbazen hoeveel ze al kunnen spelen in deze korte tijd. Daarnaast draait het natuurlijk om teamwork en naast fun leren ze natuurlijk veel over bands, samenwerking en teambuilding.

EXPO

Bezoek Nieuwe Domijnen/beginnen met idee uitwerken (lunch inbegrepen) (11:00-16:00 uur)

Op deze zondag ga je samen met Expo-coach John Mevis op locatie bezoek bij het museum van Bommel van Dam. Want Expo begint altijd bij INSPIRATIE. Laat je zintuigen prikkelen en kom tot nieuwe ideeen samen met leeftijdsgenoten. Je hoeft niets voor te bereiden! Kom gewoon mee! Alvast wat voor inspiratie op doen? check www.vanbommelvandam.nl

GEANNULEERD: WORKSHOP FASHION

 moodboard maken (13:00 – 14:30 uur)

Op zondag 10 december staat er een toffe meet-up op de planning voor de categorie Fashion! Maak eens kennis met Fashion en laat je creativiteit in je spreken. Misschien zit er wel een echte designer diep in jou! Tussen 13:00 en 14:30 uur neemt Britney Janssen je mee door het precies en ga je de eerste stappen maken richting een moodboard maken.

Over Britney Janssen
“Na een zoektocht heb ik gevonden wie ik graag wil zijn. Een deel daarvan is het tegengaan van de fast-fashion industrie. Ik wil iedereen meegeven dat je elk tweedehands kledingstuk een nieuw leven kunt geven met de naaimachine als middel”.

WORKSHOP FILM

Ontwikkelen/maken van filmidee (13:00 – 14:30 uur)
@coenleuven is een Director of Photography, componist en colourgrader. Hij rondde een regie opleiding af aan het RITCS te Brussel en is sinds zijn afstuderen werkzaam in het zuiden van Nederland, waar hij is opgegroeid. Hij werkt voornamelijk voor fictiefilms, maar draait ook geregeld documentaires. Enkele hoogtepunten zijn zijn werkzaamheden voor de korte film Le Trajet (2022), de korte documentaire Zusters (2023) welke beiden zijn geselecteerd voor het Nederlands Film Festival en zijn muziek voor Funkele (2021) welke een Crystal Bear nominatie kreeg op het internationale film festival in Berlijn.

GEANNULEERD: WORKSHOPS DANS

Masterclass (13:00-14:30 uur)

Shauni – Comfidance
Shauni is al van jongs af aan bezig met dans. Ze startte op haar 3 jaar al met lessen te volgen en al snel wist ze dat dansen een belangrijk onderdeel was in haar leven. Shauni danste tot 18 jarige leeftijd vele nationale en internationale wedstrijden en won verscheidene prijzen. Ze deed de opleiding Jazz Urban Uitvoerend aan de Fontys Dansacademie te Tilburg en is nu al bijna 10 jaar werkzaam in het commerciële werkveld als danser en choreografe. In The Voice, The Masked Singer, maar ook in verschillende videoclips of andere tv programma’s waar dansers te zien zijn, kan je Shauni zien schitteren. Daarnaast stond ze naast vele artiesten in zowel Nederland als België, Duitsland en zelfs in China.

 

 

WORKSHOP MUZIEK

‘Bandlab’ Masterclass door Lucas Steenvoorden & Joeri Kalkhoven (11:00 – 12:30 uur)

Tijdens deze “BandLab” wanen de leerlingen zich een echte rockster en spelen ze binnen no-time samen muziek met elkaar. Ze leren in korte tijd hoe het is om een instrument te spelen en hun rol daarbij binnen een band in te vullen. Zang, gitaar, drums, bas of piano spelen, het kan allemaal. Iedereen wordt kort begeleid in het instrument dat het beste bij hem of haar past. Dat ze (eventueel) nog nooit een instrument bespeeld hebben, is GEEN PROBLEEM! Via vergemakkelijkte systemen zal het verbazen hoeveel ze al kunnen spelen in deze korte tijd. Daarnaast draait het natuurlijk om teamwork en naast fun leren ze natuurlijk veel over bands, samenwerking en teambuilding.

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg