Masterclass Schrijven 2016

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en schrijf je graag eigen teksten?
Geef je dan op voor de Masterclass Schrijven op zondag 31 januari 2016 in Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen. Je kunt deze middag gratis een masterclass volgen in het schrijven van poëzie, proza of songteksten.
De masters geven schrijftips en je krijgt de kans om te experimenteren met schrijftechnieken om tot een goed verhaal, gedicht of songtekst te komen.
We organiseren deze middag in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg, het Letterkundig Centrum Limburg en Poppodium Nieuwe Nor.

KLIK HIER OM JE OP TE GEVEN VOOR DE MASTERCLASS SCHRIJVEN!!

DE MASTERS:

Schrijver Roman Helinski zal de masterclass Proza verzorgen. Roman is in 1983 geboren in het Limburgse Nuth en debuteerde in 2014 succesvol met Bloemkool uit Tsjernobyl. Een verhaal over een Poolse vader die altijd op reis wil en uiteindelijk definitief naar Afrika vertrekt. Dit jaar verschijnt Romans tweede roman: De Valse Profeet. Over de dames van een wafelfabriek die op een dag op straat komen te staan.

Dichter Quirien van Haelen zal de masterclass Poëzie verzorgen. Quirien (1981) noemt zichzelf de dichter van de zapgeneratie. Een performer die op swingende wijze zijn publiek van de ene climax naar de andere leidt. Quirien schrijft en publiceert pas in 2001 zijn eerste gedicht, maar staat binnen twee jaar op elk Nederlands podium. In 2004 wordt hij als jongste dichter opgenomen in De dikke Komrij, terwijl zijn solodebuut dan nog niet eens uit is. Hij schreef voor literaire bladen, maar ook voor BNN en MTV. En hij is Nederlands eerste en enige dichter met een kledingsponsor. Zijn gedichten zijn voor een jong publiek. Hij verzorgt workshop, lezingen, en poetry bootcamps voor middelbare scholieren, managers, docenten, fotomodellen, leraren in opleiding, CEO’s, basisschoolkinderen, biebjuffen etc.

De workshop songwriting wordt gegeven door 3FM Serious Talent en Radio 2 Talent Emil Landman (Amsterdam, 1989) Hij is bekend van zijn debuutalbum Colours And Their Things (4 sterren in De Volkskrant). Het album staat vol met kleurrijke verhalen, die Landman verzamelde op een lange reis door Nashville, New Orleans, Memphis, Oklahoma City en Chicago. Emil werd genomineerd voor een Edison Award en toerde het afgelopen jaar mee als support van Dotan, Blaudzun en Mister and Mississippi en was daarnaast o.a. te gast bij Giel! En De Wereld Draait Door. Met shows in Nederland, België, Duitsland, Amerika, Italië, en China op zak staat Emil Landman nog aan het begin van zijn grote avontuur.

Wil je meedoen aan een van de workshops? Geef je dan HIER op.

 

Coming up

Zondag 18 oktober 2020
Kunstbende Limburg Voorronde @ Schouwburg De Domijnen, Sittard

Alle data

© Kunstbende Limburg | Site: Sascha Teschner