Gisteren, zondag 27 maart, heeft de 32ste Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd plaatsgevonden in het Toon Hermans Theater in Sittard. Meer dan 150 jongeren uit de hele provincie hebben hun creativiteit laten zien in verschillende categorieën, om te strijden voor diverse prijzen en om een plek in de landelijke finale op zondag 26 juni 2022 in de Kromhouthal Amsterdam.  

Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar streden voor een plek in de landelijke finale, verdeeld over zes categorieën (Dans, DJ, Expo, Muziek, Taal en Theater). De voorronde was na twee jaar weer fysiek te bezoeken voor ouders, zussen en broers, leraren en cultuurliefhebbers. In totaal vonden er 63 optredens en presentaties plaats op de diverse podia van het theater. Per categorie heeft een 3-koppige, deskundige jury uit alle deelnemers drie prijswinnaars aangewezen.

Theater
1. Sophie & Gertjan (Bunde)
2. Kenza en Teuntje (Roermond)
3. Groot en Groter (Herten)

DJ
1. RedFools (Swalmen)
2. Stanley Redex (Kerkrade)

Expo
1. Noé Hamers (Heerlen)
2. Julia Wulms (Weert)
3. Finne  Zeilstra (Sittard)

Muziek

1. MEL (Sevenum)
2. Ilisias (Venlo)
3. Aukje (Nieuwstadt)

Dans
1. Tyrone (Roermond)
2. Aimeé (Maastricht)
3. M.O.V.E. (Kerkrade)

Taal
1. Sara Curfs (Oirsbeek)
2. Noa (Gulpen)
3. Anmarie Arts (Roermond)

De eerste-prijs-winnaars van elke categorie krijgen een na traject met coaching en optredens aangeboden en nemen deel aan de landelijke finale op zondag 26 juni 2022 in  Kromhouthal in Amsterdam.  Alle prijswinnaars krijgen, mede dankzij onze vele sponsors, vele (stimulerings)prijzen aangeboden. Zoals workshops, een fotoshoot, bioscoopbonnen, kaartjes voor voorstellingen en het Pinkpop festival, categorie gerelateerde prijzen zoals mengpanelen of kleurpaletten, en vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals door heel Limburg tijdens de Kunstbende Limburg Zomertour en nog veel meer.

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg