Op zondag 26 maart heeft de 33ste Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd plaatsgevonden in het Toon Hermans Theater in Sittard. Meer dan 150 jongeren uit de hele provincie hebben hun creativiteit laten zien in verschillende categorieën, om te strijden voor diverse prijzen en om een plek in de landelijke finale op zaterdag 30 september 2023 in de Melkweg Amsterdam. 

Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 19 jaar streden voor een plek in de landelijke finale, verdeeld over zeven categorieën (Content Creator, Dans, DJ, Expo, Muziek, Taal, en Theater). De voorronde was weer fysiek te bezoeken voor ouders, zussen en broers, leraren en cultuurliefhebbers. In totaal vonden er 64 optredens en presentaties plaats op de diverse podia van het theater. Per categorie heeft een 3-koppige, deskundige jury uit alle deelnemers drie prijswinnaars aangewezen behalve bij de categorie Content Creator, hier was maar één prijswinnaar.

Theater
1. Sophie & Gertjan
2. Rosalie Schmellekamp
3. Your Own Entertainment

DJ
1. Stanley Redex
2. DJ Saya
3. DJ Pelmke

EXPO
1. Jopie Engels
2. Anna Heutmekers
3. Jenis Peters

Muziek
1. Norah Rhodes
2. Lieve Stroux
3. RYAN

Content Creator
1. Bas Opgenoorth

Dans
1. Aimée
2. Balletschool Chantalle Meewis
3. Jolien

Taal
1. Lena Claessen
2. Salma
3. Kyana Aben

De eerste-prijs-winnaars van elke categorie krijgen een na traject met coaching en optredens aangeboden en nemen deel aan de landelijke finale op zaterdag 30 september 2023 in  Melkweg in Amsterdam.  Alle prijswinnaars krijgen, mede dankzij onze sponsors, vele (stimulerings)prijzen aangeboden. Zoals workshops, een fotoshoot, bioscoopbonnen, kaartjes voor voorstellingen en het Pinkpop festival, categorie gerelateerde prijzen zoals mengpanelen of kleurpaletten, en vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals door heel Limburg tijdens de Kunstbende Limburg Zomertour en nog veel meer.

Over Kunstbende
Kunstbende is dé landelijk wedstrijd voor jong en creatief talent tussen de 13 en 19 jaar. Kunstbende organiseert dit jaar voor de 33ste keer dé landelijke wedstrijd voor jong en creatief talent. In negen verschillende categorieën, te weten: CONTENT CREATOR – DANS – DJ – EXPO – FASHION –  FILM – MUZIEK – TAAL – THEATER, kunnen deelnemers hun eigen werk en talent laten zien. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Stichting Festivals Limburg.  Kunstbende is vooral een goede gelegenheid voor jong talent om podiumervaring op te doen en naamsbekendheid te vergroten. Veel bekende artiesten begonnen ooit bij Kunstbende zoals Martin Garrix, DeWolff, Claudia de Breij, Jan Kooijman, Sanne Vogel en Howard Komproe.

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg