LIMBURGSE FINALISTEN KUNSTBENDE BEKEND!

 

Afgelopen zondag heeft de 30e Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd plaatsgevonden via livestream in Schouwburg De Domijnen en poppodium VOLT in Sittard. Meer dan 300 jongeren uit de hele provincie streden vandaag voor diverse prijzen en om een plek in de landelijke finale op zaterdag 7 en zondag 8 november in de Westergasfabriek in Amsterdam.

 

Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar oud streden in de zeven categorieën: DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater, voor een plek in de landelijke finale. Door het verschuiven van de voorronde hebben de deelnemers een half jaar moeten wachten op een vervolg. Ze hebben in deze tijd weinig tot geen mogelijkheden gehad om hun creativiteit te uitten, behalve door thuis hard te werken aan hun act.  Dit leverde in de voorronde weer een hoop verrassende, ontroerende en spectaculaire momenten op. Om contactmomenten tijdens de wedstrijd zeer beperkt te houden is de planning zodanig opgesteld dat afzonderlijke acts elkaar niet treffen op locatie. Er werd ook geen publiek toegelaten en de categorie Dans mag op 25 oktober via livestream hun kunsten laten zien. Kortom: ‘Kunstbende is een Coronaproof uitlaatklep voor jong creatief talent!’

 

Per categorie heeft een deskundige jury uit alle deelnemers drie prijswinnaars aangewezen.

Muziek

 1. Black Swords – Melick
 2. Lynn van Sleeuwen – Horst
 3. GG Joanne – Valkenburg a/d Geul

 

Dans

 1. Pressure – Maastricht
 2. Linda Verkennis – Weert
 3. Jolien – Landgraaf

Taal

 1. Sara Curfs – Oirsbeek
 2. Ploen Mevis – Schinnen
 3. Lara Stapper – Melick

 

Fashion

 1. Ploen Mevis – Schinnen
 2. Elmarie – Sittard
 3. Gen Z – Well

Theater

 1. Nigel Otermans – Haler
 2. Conor Hubers – Well
 3. De Uitdaging – Kerkrade

 

Film

 1. Lente van Oppen – Klimmen
 2. Tygo Erprath – Venlo
 3. Willkamayu Oomen – Buchten

 

DJ

 1. Saigai – Lottum
 2. Stanley Redex – Kerkrade
 3. Redfools – Swalmen

 

Expo

 1. Ferran Harrer – Sittard
 2. Cailey Beerendonk – Hoensbroek
 3. Timo Verschuren – Ulestraten

 

De eerste-prijs-winnaars van elke categorie krijgen een natraject met coaching en optredens aangeboden en nemen deel aan de landelijke finale op zaterdag 7 en zondag 8 november 2020 in de Westergasfabriek te Amsterdam.

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg