Afgelopen zondag heeft de 26e Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd plaatsgevonden in de Stadsschouwburg in Sittard. Meer dan 500 jongeren uit de hele provincie streden vandaag om de bronzen, zilveren en gouden spotlights en om een plek in de landelijke finale.

 Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar streden in de acht categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater, voor een plek in de landelijke finale. De voorronde leverde weer een hoop verrassende, ontroerende en spectaculaire momenten op. In totaal vonden er 141 optredens en presentaties plaats op de diverse podia van de schouwburg, meer dan 500 Limburgse jongeren schreven zich in voor de wedstrijd. Kunstbende bereikte in Limburg veruit de meeste deelnemers ten op zichten van andere provincies in Nederland.

 

Per categorie heeft een deskundige jury uit alle deelnemers drie prijswinnaars aangewezen.

Muziek

 1. Aïcha
 2. Junkfood Lunchbox
 3. Lotte Walda

Dans

 1. Dizzy Academy
 2. Daphne de Dreu
 3. No Side

Taal

 1. Vera Vaessen
 2. Jip Meijers
 3. Sara Nijhuis

Fashion

 1. Hiske Haenen
 2. Ploen Mevis
 3. The Hard Side

Theater

 1. Xander Lenders
 2. Lony en Jella
 3. Rase

 Film

 1. Guido Coppis
 2. Danique Dohmen
 3. Noa & Sarah

DJ

 1. 2BaD
 2. Mick Mazoo
 3. Isis Cloudt

Expo

 1. Ellis Driessen
 2. Siobhan Daly
 3. Robin Gort

De eerste-prijs-winnaars van elke categorie krijgen een natraject met coaching en optredens aangeboden en nemen deel aan de landelijke finale op zaterdag 18 juni 2016 in TivoliVredenburg te Utrecht.

Tijdens Kunstbende maken deelnemers kans op vele (stimulerings)prijzen zoals workshops, een fotoshoot, kaartjes voor het Pinkpop festival, vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals door heel Limburg tijdens de Kunstbende Limburg Zomertour en nog veel meer. Kunstbende is vooral een goede gelegenheid voor jong talent om podiumervaring op te doen en naamsbekendheid te vergroten. Veel bekende artiesten begonnen ooit bij Kunstbende zoals Martin Garrix, DeWolff, Claudia de Breij, Jan Kooijman, Sanne Vogel en Howard Komproe.

 

 Over Kunstbende

Kunstbende organiseert in 2016 voor de 26e keer dé landelijke wedstrijd voor jong- en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten: DANS – DJ – EXPO – FASHION – FILM – MUZIEK – TAAL – THEATER, kunnen deelnemers hun werk en talent laten zien. In Limburg strijden jaarlijks dik vijfhonderd jongeren van Eijsden tot Mook om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Door de enorme animo van jongeren in de categorie MUZIEK en DJ is de organisatie van Kunstbende Limburg genoodzaakt extra selectierondes te organiseren. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg