Afgelopen zondag heeft de 25e Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd plaatsgevonden in de Stadsschouwburg te Sittard-Geleen. Een record aantal deelnemers, ruim 535 jongeren uit de hele provincie, streden om de bronzen, zilveren en gouden spotlights en om een plek in de landelijke finale.

 Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar streden in de acht categorieën, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater, voor een plek in de landelijke finale. De meeste deelnemers hebben het thema ‘Feest’ gebruikt in hun voorstelling, wat een aantal verrassende, ontroerende en spectaculaire momenten opleverde. In totaal vonden er 170 optredens en presentaties plaats op de diverse podia van de schouwburg, 535 Limburgse jongeren schreven zich in voor de wedstrijd. Kunstbende bereikte in Limburg veruit de meeste deelnemers ten op zichten van andere provincies in Nederland.

Per categorie heeft een deskundige jury uit alle deelnemers drie prijswinnaars aangewezen.

Muziek

 1. Lotte en Kenny – Heerlen
 2. The Synchromatics – Geleen
 3. Merel – Maastricht

Dans

 1. Lynn – Munstergeleen
 2. Daphne de Dreu – Grubbenvorst
 3. Luc Arnoldussen – Heerlen

Taal

 1. Vera Vaessen – Maastricht
 2. Jip Meijers – St Odilienberg
 3. Pien Raaijmakers – Amstenrade

Fashion

 1. Ploen Mevis – Schinnen
 2. Floor van Kasteren – Berg en Terblijt
 3. Variable – Vaals

Theater

 1. Rosita en Sawinah – Venlo
 2. Xander Lenders – Maastricht
 3. De Dozijntjes – Kerkrade

 Film

 1. Bibi – Sittard
 2. Kyma Ligtelijn – Epen
 3. Willem en Roemer – Bunde

DJ

 1. Jägerstrike – Roermond
 2. Mick Mazoo – Spaubeek
 3. Flowmotion – Maastricht

Expo

 1. Sophie Mulder – Reijmerstok
 2. Lucas Barinaga – Maastricht
 3. Luna van Acker – Maastricht

De eerste-prijs-winnaars van elke categorie krijgen een natraject met coaching en optredens aangeboden en nemen deel aan de landelijke finale op zaterdag 26 september 2015 in de Westergasfabriek te Amsterdam.

Tijdens Kunstbende maken deelnemers kans op vele (stimulerings)prijzen zoals workshops, een fotoshoot, kaartjes voor het Pinkpop festival, vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals door heel Limburg tijdens de Kunstbende Limburg Zomertour en nog veel meer. Kunstbende is vooral een goede gelegenheid voor jong talent om podiumervaring en naamsbekendheid op te doen. Veel bekende artiesten begonnen ooit bij Kunstbende zoals Martin Garrix, DeWolff, Claudia de Breij, Jan Kooijman, Sanne Vogel en Howard Komproe.

Over Kunstbende

Kunstbende organiseert in 2015 voor de 25e (!) keer dé landelijke wedstrijd voor jong- en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten: DANS – DJ – EXPO – FASHION – FILM – MUZIEK – THEATER – TAAL, kunnen deelnemers hun werk en talent laten zien. In Limburg strijden jaarlijks dik vijfhonderd jongeren van Eijsden tot Mook om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Door de enorme animo van jongeren in de categorie MUZIEK en DJ is de organisatie van Kunstbende Limburg genoodzaakt extra selectierondes te organiseren. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg