De winnaars van de finale van Kunstbende 2023 zijn bekend! De finale vond plaats tijdens het Kunstbende Young Creators Festival in de Melkweg en Lovelee in Amsterdam op 30 september 2023. Honderd acts streden in negen verschillende categorieën om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars mogen optreden op grote podia, van Mysteryland tot Oerol. Limburg heeft maar liefst vier prijzen binnen gehaald in de categorieën: Content Creator, Theater, DJ en Taal.

Tijdens het Kunstbende Young Creators Festival treden creatieve makers op in de leeftijd 13 tot en met 19 jaar. Zij komen uit alle provincies van het land en kunnen tijdens deze finale optreden in de categorieën Dans, Content Creator, Dj, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Van goochelact tot dragking, van electronische pop tot rock, van spoken word tot proza en van Instagram-memes tot TikTok-video’s. Alles kan en alles mag op het Kunstbende-podium, mits het maar zelf bedacht en gemaakt is. De finalisten worden tijdens de finale beoordeeld door professionele juryleden. De finalisten strijden om een talentontwikkelingstraject en een plek op een landelijk bekend festival of in een museum.

Limburgse finalisten op het Kunstbende Young Creators Festival

Om in de landelijke finale terecht te komen wordt er in elke provincie een voorronde gehouden, zo ook in Limburg. Deze heeft op zondag 26 maart 2023 plaatsgevonden, in het Toon Hermans Theater te Sittard. Binnen zeven categorieën, waarvan een nieuwe categorie genaamd “Content Creator”, hebben maar liefst 150 jongeren gestreden voor een finale plek. En binnen deze zeven categorieën zijn de volgende members in de prijzen gevallen, en hebben Limburg op 30 september vertegenwoordigd op het Kunstbende Young Creators Festival:

  • Content Creator: Bas Opgenoorth (Elsloo – 17 jaar)
  • DJ: Stan Rademakers, artiestennaam: Stanley Redex (Kerkrade- 18 jaar)
  • Expo: Jopie Engels (Panningen- 15 jaar)
  • Muziek: Norah Rhodes (Brunssum- 16 jaar)
  • Taal: Lena Claessen (Roermond- 18jaar)
  • Theater: Sophie Heuts & Gertjan Lahaye (Meerssen – 18 jaar)

Limburg binnen vier categorieën in de prijzen gevallen
In de avond zijn alle prijswinnaars van het Kunstbende Young Creators Festival bekend gemaakt.
En wat heeft Limburg een talent! Want we mogen namelijk de volgende talenten feliciteren met hun prijs:

  • Eerste prijs Taal: Lena Claessen
  • Tweede prijs Theater: Sophie Heuts & Gertjan Lahaye
  • Derde prijs DJ: Stanley Redex
  • Derde prijs Content Creators: Bas Opgenoorth

Over Kunstbende
Kunstbende biedt een podium aan alle creatieve makers van 13 t/m 19 jaar. Door middel van coaching en workshops kun je je skills aanscherpen en groeien als maker binnen Kunstbende. Zodra je er klaar voor bent om je kunst aan de wereld te laten zien, gooi je jezelf in de ring en doe je mee aan de wedstrijd. Meer weten? Kijk snel op de socials van Kunstbende en Kunstbende Limburg.

Foto: Marcel Krijgsman

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg