MET O.A. NADJA HÜPSCHER, MERTABI EN JEROEN WOE

Op zondag 26 juni 2022 wordt de Kromhouthal in Amsterdam omgetoverd tot dé place to be voor jonge makers van 13 t/m 18 jaar, want dan vindt de finale van Kunstbende plaats tijdens het Kunstbende Young Creators Festival.

100 acts 
Maar liefst 100 acts van finalisten in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater passeren de revue. Van goochelact tot dragking, van electronische pop tot rock, van spoken word tot proza en van Instagram-memes tot TikTok-video’s. Alles kan en alles mag op het Kunstbende-podium, mits het maar zelf bedacht en gemaakt is. Check de line-up van de finalisten op kunstbende.nl/festival. Klik op hun profiel (indien openbaar) en leer ze beter kennen!

Mainstages
De winnaars van de finale worden beloond met diverse stimuleringsprijzen waaronder een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. De weg naar deze ‘mainstage’ wordt begeleid door een coach op maat voor elke nummer één in elke categorie. Bij Content Creator is er een nieuwe mainstage: een meeloopweek bij BNNVARA Academy.

Jury 
De finalisten zijn de winnaars van de voorrondes van Kunstbende die in maart en april werden gehouden in elke provincie. Zij worden tijdens de finale beoordeeld door professionele juryleden waaronder Nadja Hüpscher (Film), Mertabi (Content Creator) en Jeroen Woe (Theater). Check de hele jury op kunstbende.nl/festival.

Nieuw: Member Area
Nieuw dit jaar is de Member Area, waar Kunstbende-members kunnen loungen, een drankje krijgen en met elkaar kunnen connecten via een real-life prikbord. Verder zijn er special guests aanwezig die members adviseren over hun portfolio.

Playground 
De Playground is het gebied waar het publiek zelf zijn creatieve kant kan ontdekken! Denk aan zeefdrukken of een bezoekje aan de Complimententent waarin je een flinke oppepper krijgt van oud-deelnemers van Kunstbende.

Interviews
Het belooft een spectaculaire dag te worden, en daar mogen jullie natuurlijk niet bij ontbreken! Het is mogelijk om onze juryleden en finalisten te spreken en te fotograferen/filmen, tijdens of na de finale. Klik op de roze button hieronder om je aan te melden. Specifieke verzoeken? Vermeld dit bij je aanmelding, dan zoeken we samen naar een geschikt moment. Check de finalisten en juryleden op kunstbende.nl/festival.

Details 
Kunstbende Young Creators Festival 2022
Zondag 26 juni 2022
12:00 – 20:00
De Kromhouthal, Amsterdam
Programma: kunstbende.nl/festival
Tickets: €7,50 | te koop via kunstbende.nl/festival

Hopelijk mogen we je 26 juni verwelkomen, we kijken ernaar uit!

 

Kunstbende
Kunstbende is dé creatieve community voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Trijntje Oosterhuis, Abdelkader Benali, Kalvijn en Martin Garrix.

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg