Op 7 en 8 november 2020 gaat Kunstbende Limburg met haar finalisten naar de landelijke finale in de Westergasfabriek te Amsterdam. Tijdens dit creatieve weekend strijden zij tegen de andere honderd beste acts van jonge makers (13-18 jaar) tijdens de finale op Kunstbende Live. De finale beleeft haar dertigste editie en vindt digitaal plaats via een livestream. Op kunstbende.nl/live zijn onze finalisten te volgen en kun je het dagprogramma vinden.

Limburg de grootste van Nederland
Op 18 en 25 oktober heeft de voorronde van Kunstbende Limburg plaatsgevonden. Hier hebben meer dan 350 jongeren uit de hele provincie gestreden voor diverse prijzen en om een plek in de landelijke finale op zaterdag 7 en zondag 8 november. Ook hier werd er gebruik gemaakt van een livestream die online te volgen was. Zo kon iedereen vanuit thuis toch het talent bewonderen dat Limburg rijk is. De voorronde is boven verwachting goed bekeken: de kijkcijfers stonden op 4775 unieke kijkers! Normaliter is Kunstbende Limburg tijdens de voorronde de grootste in bezoekers én deelnemers van Nederland, maar ook in digitale kijkers sprong Limburg weer ver boven de rest uit.

Cruciale rol voor talentontwikkeling in deze tijd
Meer dan ooit vindt Kunstbende het belangrijk dat jongeren zich goed kunnen blijven ontwikkelen en hun veerkracht blijven behouden. Samen met onze partners geven we ze het podium dat ze verdienen. Weliswaar zonder publiek, maar in de professionele setting van de Westergas met een vakjury en zoveel mogelijk online support. Om contactmomenten tijdens de wedstrijd zeer beperkt te houden is de planning zodanig opgesteld dat afzonderlijke acts elkaar niet treffen op locatie. Kortom: ‘Kunstbende is een Coronaproof uitlaatklep voor jong creatief talent!’

Limburgse finalisten
Dit jaar vertegenwoordigen de volgende jonge makers Limburg tijdens de landelijke finale in Amsterdam:

  • Dans: Pressure
  • DJ: Saigai
  • Expo: Feran Harrar
  • Film: Lente van Oppen
  • Fashion: Ploen Mevis
  • Theater: Nigel Otermans en Claire
  • Taal: Sara Curfs
  • Muziek: Black Swords

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg