Vandaag lanceert Kunstbende om 12:00 uur haar gloednieuwe platform op kunstbende.nl. Kunstbende staat sinds 1991 bekend als dé wedstrijd voor jonge makers van 13 t/m 18 jaar. Door de jaren heen ging het steeds minder om het winnen en steeds meer om het laten groeien van je talent en netwerken met andere (jonge) makers. Om deze groei en verbinding te faciliteren, is Kunstbende nu ook online dé KLUB waar jonge makers elkaar ontmoeten en nieuwe skills leren in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende wil dat alle jongeren in Nederland eruit halen wie erin zit. KLUB Kunstbende gaat ons daarbij helpen. Samen met ons jongerenpanel blijven we het platform komend jaar vernieuwen en uitbreiden. 

Connecten 
De website van Kunstbende heeft een totale make-over ondergaan en er zijn toffe features aan toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om met andere jonge makers te connecten. Door een memberprofiel aan te maken, hebben ze direct toegang tot andere members binnen een veilige omgeving.

Tutorials & workshops 
Ook krijgen members op onze site exclusief toegang tot tutorials van inspirerende jonge masters en (online) workshops. De laagdrempelige tutorials en de lokale workshops zijn voor iedereen tussen de 13 en 18 jaar en gratis toegankelijk.

Prikbord 
Members kunnen reageren op oproepjes op het prikbord van andere members. Hiermee weten jonge makers elkaar nog beter te vinden en wordt samenwerking gestimuleerd. Ook plaatst Kunstbende hier oproepen namens organisaties, bijvoorbeeld voor artiesten, workshopbegeleiders en creatieve geesten. Organisaties kunnen deze oproepen doorgeven aan event@kunstbende.nl. In een volgende fase stelt Kunstbende het prikbord open voor organisaties, zodat ze zelf oproepen kunnen plaatsen.

Wedstrijd 
Als jongeren er klaar voor zijn, kunnen ze zich inschrijven voor de ‘good old’ wedstrijd. Van februari t/m april 2022 vinden de voorrondes plaats in elke provincie. Daarna stromen de winnaars door naar de finale op 25 juni 2022 (datum onder voorbehoud). De nummers één van de finale worden een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunstbende

Kunstbende is het grootste creatieve platform voor jongeren van 13 t/m 18 jaar in Nederland. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix.

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg