Om nog meer talentvolle jongeren te bereiken, werken wij als Kunstbende samen met coaches. Deze toppers zijn actief binnen de creatieve sector, hebben affiniteit met onze doelgroep en Kunstbende, en geloven in jong talent! Ze dragen actief uit dat ze voor Kunst & Cultuur uit, middels hun eigen organisaties/ initiatieven/etc. en willen jong talent meer kansen bieden. Daarom zijn zij de perfecte coaches voor Kunstbende Limburg. De coaches helpen jou binnen een specifieke categorie met het beantwoorden van al jouw vragen, geven je tips & tricks en delen hun kennis met jou.

Daarnaast zitten alle coaches in special Whatsapp groepen, per categorie. Hierin kunnen jongeren met dezelfde interesses de kans krijgen om: kennis met elkaar te delen, vragen te stellen, te netwerken en tips & tricks te ontvangen van de coach. Voor die linkjes verwijzen wij je graag door naar deze link! KLIK HIER!!

We stellen ze graag aan je voor!

COACH CONTENT CREATOR
Kayleigh Bos

Kayleigh leeft voor creativiteit en visuele storytelling, met een focus op Beauty en Lifestyle. Met haar ervaring als content creator en influencer marketeer, kent ze zowel voor als achter de schermen alle ins en outs van de content creator wereld. Klaar om samen virale momenten te creëren? Let’s go! 

COACH DJ
Romello Mathilda

MATRO is een dynamische DJ die bekend staat om zijn energieke mixen van urban, Afro en hitjes. Zijn unieke stijl en veelzijdige muzieksmaak hebben hem een vaste plek gegeven in de clubscene. MATRO’s sets zijn een explosieve combinatie van de nieuwste urban beats, zwoele Afro vibes en de grootste hits van het moment. Zijn passie voor muziek en zijn vermogen om het publiek aan het dansen te krijgen, maken hem tot een geliefde DJ bij zowel feestgangers als organisatoren. In 2018 mocht MATRO draaien in het bruisende Lloret De Mar en reisde hij in de zomer van 2023 af naar Mallorca voor diverse shows. Ook binnen Nederland heeft hij zijn stempel gedrukt met optredens op festivals zoals het Groove Garden festival, het Bevrijdingsfestival Roermond en het Solar Festival.

COACH DANS
Fleur Veugelers

Fleur Veugelers (25) heeft al heel wat dans- en Kunstbendekilometers op haar naam staan. In het maken van eigen stukken is Fleur vooral op zoek naar de creativiteit in dans: muzikale uitdaging en het vertellen van een verhaal. Zo creëerde ze choreografieën voor groepen die deelnamen aan WOD (World of Dance), UDO Benelux en Hiphop International. Zelf behaalde ze, met een groep, in 2017 de derde plek op WOD Berlin. In datzelfde jaar nam Fleur deel aan Kunstbende Limburg met een duo. Fleur heeft, met haar duo-partner, een choreografie in de stijk modern gemaakt over het nemen van afscheid. In 2017 vertegenwoordigde Fleur dan ook onze provincie op de landelijke finale in Amsterdam. Tijdens haar opleiding tot docent Nederlands, een hele andere richting, volgde Fleur de minor Pedagoog in de Sport aan Fontys Hogeschool. Deze minor inspireerde Fleur nog meer om afstand te nemen van de prestatiecultuur binnen de dans-/sportwereld. Als coach wil ze dan ook graag met jou op zoek naar hoe jij het beste uit jezelf en je eigen gemaakte act kan halen!

COACH EXPO
John Mevis

John is een kunstenaar, ontwerper en maker en heeft zijn eigen atelier genaamd, Atelier Nosh. Hij gaat al vele jaren mee binnen Kunstbende en kan jou dus perfect te woord staan over al jouw Expo vragen, en jou helpen het beste uit jouw Expo-skills te halen. 

COACH FASHION
Ploen Mevis

COACH FILM
Lau Zautsen

Lau, née Laurens Zautsen, is een beeldend kunstenaar en filmmaker, oorspronkelijk afkomstig uit Hulsberg. Hen studeerde in 2019 af in de bachelor Audiovisual Media in Utrecht. Hun afstudeerfilm won de Filmfonds Wildcard. Hun werk verkent kleurrijke werelden en emoties, vaak vanuit een queer perspectief. Lau’s werk bestaat uit korte fictie, documentaire, geschreven tekst performance-art en immersive media.

COACH MUZIEK
Jesse Deledda

Jesse is o.a. bekend van het muziekduo Barn & Belle, heeft het conservatorium Maastricht afgerond, werkzaam bij Pop in Limburg en is al vele jaren als presentator bekend gezicht van Kunstbende. Met zijn vele jaren ervaring binnen de muziek industrie kan hij jou perfect te woord staan over al je Muziek vragen, en jou helpen het beste uit jouw muziek-skills te halen. 

COACH TAAL
Drik Heffels

Drik (32, hij/hem) is dichter en organisator van taalevenementen. Hij deelt zijn schrijfsels sinds begin 2021 onder de naam DichterbijDrik. Drik heeft in 2023 deelgenomen aan Poetry Circle Eindhoven en is begin 2024 uitgeroepen tot Stadsdichter van de gemeente Sittard-Geleen voor de periode 2024-2026. Daarnaast is hij initiatiefnemer en organisator van het Open Podium Tekstverslaafd, dat in Sittard, Weert en Roermond (en binnenkort ook Venlo!) wordt georganiseerd. Tekstverslaafd was bovendien het voorprogramma van de AMAI Awards in Eindhoven in 2024 en onderdeel van de randprogrammering van Solar in 2024. Naast het schrijven en organiseren, geeft Drik veel workshops en is hij sinds 2023 verbonden aan Kunstbende als Coach Taal. Als coach deelt hij graag zijn inzichten en geleerde lessen met jou, en helpt je waar nodig met vragen en ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast biedt hij je met Tekstverslaafd graag een podium om vlieguren te maken en comfortabel op een podium te leren staan. Hij is op zoek naar authenticiteit en helpt je graag deze in jezelf te vinden, door te luisteren naar wat je nodig hebt en welk verhaal je over wil brengen.

COACH THEATER
Sebas van der Donk

Sebas (32) is in 2016 afgestudeerd aan de Academie voor Theater en is werkzaam als acteur en theatermaker. Hij speelde onder andere voor Het Laagland, NTGent en Toneelgroep Maastricht. Sebas is de artistiek leider van theatergroep Nyxland. Nyxland wil door middel van onder andere theater een professioneel podium bieden voor jongeren, om zo de stem van jongeren harder te laten klinken. De voorstellingen van Nyxland zijn muzikaal, filosofisch en dynamisch, en sluiten aan op de belevingswereld van jongeren.

 

© Kunstbende Limburg