Amsterdam, 21 mei 2024 | Op zaterdag 29 juni 2024 vindt het Kunstbende Young Creators Festival plaats in de Melkweg en iNN in Amsterdam. Tijdens het festival vindt de finale van Kunstbende plaats, waar acts te zien zijn van de headliners van de toekomst. Ruim 160 jongeren van 13 t/m 19 jaar strijden om een talentontwikkelingstraject en een plek op een landelijk bekend festival of in een museum. Check de festivalpagina voor tickets.

Van gedicht in het Urkers tot horrorfilm
Op dit festival kan het publiek genieten van een enorme variëteit aan acts in negen categorieen: Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. De talentvolle makers van deze acts zijn de winnaars van de voorrondes die plaatsvonden in maart en april in elke provincie. Alles komt voorbij: van een gedicht in het Urkers tot een horrorfilm. En van een goochelact tot een presentatie van natuurhuizen gebouwd in Sims. Er zijn wat zwaardere thema’s zoals verlatingsact, verslaving, rouw en in transitie gaan. Vaak gaat het ook over de onderwerpen waar je als jongere mee te maken krijgt, zoals de ontwikkeling van je eigen identiteit en jezelf blijven. Alles mag op het Kunstbende-podium, mits het zelf bedacht en gemaakt is. Check hier de line-up van de finalisten. Klik op hun profiel (indien openbaar) en leer ze beter kennen!

Jury
De acts worden beoordeeld door een 36-koppige jury. De juryleden bepalen de winnaars van 2024 in de negen categorieën. Onder andere (online) televisiemaker Roel Maalderink (Plakshot), kunstenaar Tyas Leeuwerink (coach Project Rembrandt), acteur Nils Verkooijen en actrice Stephanie Louwrier nemen deel aan de jury.

Check vanaf 6 juni het complete blokkenschema, randprogramma, hosts, jury en prijzen op onze festivalpagina. En volg ons Instagram-account voor de laatste updates.

Kunstbende Young Creators Festival 2024
Zaterdag 29 juni 2024
Deuren open: 11:30
Tijden: 12:00 – 20:00
Melkweg & iNN, Amsterdam

Tickets
Ticket: €7,50
CJP/  studentenpas: €6
Betaalpas Rabobank: €5,25
Groepsticket: 5 tickets voor €25
Klassenticket: €100
Stadspas / We Are Public: gratis
Tickets zijn ook te koop bij de Melkweg op 29 juni
Ticketverkoop: zie festivalpagina

Kunstbende
Kunstbende is het podium voor iedereen van 13 t/m 19 jaar. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals choreograaf Shay Latukolan, DJ Martin Garrix en zangeres Trijntje Oosterhuis.

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg