Van bekenden binnen de wijk tot frisse wind door de straten: het programma van Gluren bij de Buren Sittard-Geleen zit bomvol verrassingen. Op zondag 3 juli gooien verschillende inwoners en instellingen de deuren en tuinhekken wagenwijd open voor het publiek, en laten ze samen zien wat Sittard-Geleen in huis heeft. Er zijn optredens van lokale podiumkunstenaars te zien in huiskamers en tuinen door de hele stad. Totaal zijn er 108 optredens op 36 locaties.

Zondag 3 juli kan men weer op avontuur naar cultuur. Tijdens Gluren bij de Buren verwelkomen gastvrije inwoners van Sittard-Geleen buurtgenoten in hun huiskamer of tuin met een lokale act. Bandjes, theatermakers, dansers en andere podiumkunstenaars spelen de sterren van de hemel/het huiskamerplafond. Op elke deelnemende locatie treedt een act drie keer op tussen 13:00 uur en 18:00 uur. Entree: pay what you can. Benieuwd wat er speelt in jouw buurt? Bekijk dan www.glurenbijdeburen.nl voor het complete programma.

De koffietafel
In samenwerking met SPAR zorgen we ervoor dat er op alle locaties koffie, thee en iets lekker klaar staat voor de bezoekers. Daarnaast zorgt SPAR op één locatie in het land voor een goed gevulde lunchtafel, tijdens het optreden op zondag 3 juli.

Quote Geeske Burema, Commercieel Directeur SPAR: “Onze kracht ligt in onze lokale aanpak. SPAR-winkels vervullen van oudsher een sociale en lokale rol als het middelpunt van de buurt. De SPAR-ondernemers kennen de buurt, hun klanten en zijn betrokken. Ze brengen mensen samen, net zoals het festival Gluren bij de Buren dat als doel heeft bij te dragen aan de ontmoeting en verbinding tussen bewoners binnen verschillende wijken en gemeentes.”

Plan je eigen gluurroute
Op de website kan het publiek zich een weg banen tussen het uitgebreide aanbod. Hier is het programma altijd actueel. Ook kan men een eigen route uitstippelen en delen met goede buren of verre vrienden om samen te gaan gluren:
https://glurenbijdeburen.nl/informatie/programma

GLUREN BIJ DE BUREN SITTARD-GELEEN
Zondag 3 juli zijn Dj Matro en Stanley Redex te vinden in de Kunstbende tuin, aan de Mauritslaan 23 in Geleen.
Klik hier voor de tijden van Dj Matro
Klik hier voor de tijden van Stanley Redex

https://glurenbijdeburen.nl/informatie/programma

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg