Afgelopen zondag heeft de 28e Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd plaatsgevonden in de Stadsschouwburg in Sittard. Meer dan 400 jongeren uit de hele provincie streden vandaag om een plek in de landelijke finale.

Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar streden in de acht categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater, voor een plek in de landelijke finale. De voorronde leverde weer een hoop verrassende, ontroerende en spectaculaire momenten op. In totaal vonden er 110 optredens en presentaties plaats op de diverse podia van de schouwburg, meer dan 400 Limburgse jongeren schreven zich in voor de wedstrijd. Kunstbende bereikte in Limburg veruit de meeste deelnemers ten op zichten van andere provincies in Nederland.

 

Per categorie heeft een deskundige jury uit alle deelnemers drie prijswinnaars aangewezen.

Muziek

 1. Arjanne Beukers
 2. Morganas Illusion
 3. Linde Grooters

Dans

 1. Margit Smelt
 2. The Movement
 3. The Golden Bouncers

Taal

 1. Eva Custers
 2. Nico van den Elzen
 3. Anoek Hilt

Fashion

 1. Ploen Mevis
 2. Gina Ilic
 3. Dana Bindels

Theater

 1. De Deegrollers
 2. Anoek Hilt
 3. Personality

 Film

 1. DOC (Deem Oosten Creations)
 2. Chloe
 3. Laguna Dragon

DJ

 1. SDNX
 2. TOM$ON
 3. Mad Stan

Expo

 1. Pien Brouwers
 2. Lukas Vonk
 3. Saba Yusoufzai

De eerste-prijs-winnaars van elke categorie krijgen een natraject met coaching en optredens aangeboden en nemen deel aan de landelijke finale op zaterdag 30 juni 2018 in Westergasfabriek te Amsterdam.

Tijdens Kunstbende maken deelnemers kans op vele (stimulerings)prijzen zoals workshops, een fotoshoot, kaartjes voor het Pinkpop festival, vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals door heel Limburg tijdens de Kunstbende Limburg Zomertour en nog veel meer. Kunstbende is vooral een goede gelegenheid voor jong talent om podiumervaring op te doen en naamsbekendheid te vergroten. Veel bekende artiesten begonnen ooit bij Kunstbende zoals Martin Garrix, DeWolff, Claudia de Breij, Jan Kooijman, Sanne Vogel en Howard Komproe.

 

 Over Kunstbende

Kunstbende organiseert in 2018 voor de 28e keer dé landelijke wedstrijd voor jong- en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten: DANS – DJ – EXPO – FASHION – FILM – MUZIEK – TAAL – THEATER, kunnen deelnemers hun werk en talent laten zien. In Limburg strijden jaarlijks dik vijfhonderd jongeren van Eijsden tot Mook om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Door de enorme animo van jongeren in de categorie MUZIEK en DJ is de organisatie van Kunstbende Limburg genoodzaakt extra selectierondes te organiseren. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg