OPEN PODIUM EN WORKSHOPS IN ROERMOND

Op zondag 18 november vinden er tussen 13:00 en 17:00 verschillende workshops plaats in de ECI Cultuurfabriek. Deze zijn gratis toegankelijk voor iedereen van 13 t/m 18 jaar.

OPEN PODIUM

De super locatie ECI Cultuurfabriek staat de hele dag tot jouw beschikking en biedt een fantastische kans om jouw talent te showen in een professionele omgeving. Ben jij tussen de 13 en 18 jaar oud en heb jij een talent in een van de volgende disciplines: Muziek, Taal, Theater, Dans of Fashion, geef je dan nu op voor het Open Podium. Aan een Open Podium zit geen wedstrijd element verbonden,  je wordt dus niet beoordeeld door een jury. Tijdens deze dag kun je niet alleen je talent laten zien op een professioneel podium, maar worden er ook diverse workshops aangeboden.

Wil jij jouw kunsten laten zien op een podium? Schrijf je dan hier in

WORKSHOPS

Naast het Open Podium organiseert Kunstbende Limburg in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg ook een aantal workshops. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud kunnen gratis deelnemen aan de workshop Dans, DJ, Fashion, Film, Expo (beeldende kunst), Muziek, Theater of Taal. Deze workshops worden gegeven door professionals en vinden ook plaats tussen 13:00 uur en 17:00 uur.

Schrijf je via de volgende links in voor de workshops:

Dans (Performance door Tommie Janssens)

Tommie Janssens, 26 jaar oud komt uit Roermond maar woont inmiddels 10 jaar in Amsterdam. Hij werkt momenteel als uitvoerend danser binnen en buitenland voor o.a. programma’s als: Dancing with the Stars, Dance Dance Dance, The voice of Holland. Naast optreden vind hij lesgeven/choreograferen ook heel leuk.

DJ (Draaien, mixen en ontwikkelen door Jägerstrike)

Een dag niet gefeest is een dag niet geleefd! De heren van Jägerstrike staan garant voor 100% feest waar natuurlijk de nodige sitdowns, confetti en meezingers bij horen. Wat je moet verwachten? Heel simpel: jij doet de dansjes en zij regelen de rest! Na het winnen van Kunstbende in 2015 komen er voor Jägerstrike steeds meer evenementen en festivals bij. Ze weten dan ook als geen ander wat daar bij komt kijken.

Expo (Voorstelling door Gladys Zeevaarders)

Gladys vormt in haar eigen praktijk een duo met Sophie Johns; “Zeevaarders en Johns”. Daarbinnen wordt er gewerkt met een zeer breed spectrum aan materialen. Er is een wederkerend, centraal punt waar vanuit op verschillende manieren naar wordt gehandeld: het kijken. Hieruit vloeien de werken voort die keer op keer de eigen materialen, structuur en ontstaanswijze vorderen. Ze is afgelopen zomer cum laude afgestudeerd aan de Master Polis: ‘artistic practices as debating laboratories’.
Tijdens workshop zal er op verschillende manieren gespeeld worden met het concept ‘voorstelling’.

Fashion (Van inspiratie naar ontwerp door Eline van de Ruit)

Eline van de Ruit heeft een grote passie voor mode en kleding ontwerpen. Gelukkig is tekenen haar op het lijf geschreven. Ze werkt momenteel bij een confectie atelier in Maastricht. Eline heeft zelfs haar eigen tassenlijn gehad. Het is daarom niet gek dat ze nu tassen maakt voor haarzelf. Als dat nog niet genoeg is geeft ze ook nog verschillende workshops op scholen. Tijdens haar workshop op 18 november gaat het om kleding ontwerpen op basis van inspiratie.

Film (Het maken van een korte film door Jeroen Mourmans)

Jeroen Mourmans (28) is een filmmaker uit Maastricht, waar hij na een studieperiode in Amsterdam sinds 2014 weer werkzaam is als freelancer. Zijn korte film ‘All there is’ werd voor meer dan 50 internationale festivals geselecteerd en sleepte gaandeweg 6 nominaties en 6 prijzen binnen, waaronder die voor Beste Korte Film op het Limburg Filmfestival 2017. Tijdens de workshop Jeroen Mourmans geeft aan de hand van inspirerende filmfragmenten en zijn eigen filmervaringen tips over het maken van een korte film.

Muziek (Aan de slag met Juul de Bruin en Aicha Cherif)

Samen met Juul de Bruin en Aicha Cherif ga je aan de slag met jouw eigen nummer. Schrijf je al eigen songs? Dan is dit echt wat voor jou! Schrijf je nog geen eigen songs? Dan gaat de workshopdocent samen met jou op zoek naar inspiratie voor het schrijven van eigen liedjes. Wellicht word je geïnspireerd om dit in de toekomst wel te gaan doen!

Taal (Inspiratie door Kim Lee)

Waar haal je je inspiratie vandaan en hoe zet je dit om tot een product? Kim Lee (rapper, coach en workshopdocent) zal deelnemers, in een 2 uur durende workshop, triggeren en leren hoe je inspiratie op een makkelijke manier af kunt dwingen. Het ijs wordt gebroken met een aantal appetizers. Middels een korte demonstratie laat Kim Lee daarna zien hoe makkelijk het is om met ideeën te komen en deze om te zetten in een mooi resultaat. Vervolgens is het de beurt aan de groep om, na een gezamenlijke brainstorm, zelf aan de slag te gaan. Zo ondervinden ze dat het maken van een rap, een goede songtekst of een mooi gedicht niet zo moeilijk is als dat het lijkt.

Theater (Scénes door Xander Lenders)

In de workshop ga je samen met Xander aan de slag met het maken van scénes. Improvisatie wordt gebruikt als spelingang om met oefening uiteindelijk te komen tot een scene.

Coming up

Zondag 18 oktober 2020
Kunstbende Limburg Voorronde @ Schouwburg De Domijnen, Sittard

Alle data

© Kunstbende Limburg | Site: Sascha Teschner