OPEN PODIUM EN WORKSHOPS IN ROERMOND

Op zondag 4 februari 2018 organiseert Kunstbende Limburg in samenwerking met ECI Cultuurfabriek tussen 13:00 uur en 17:00 uur een Open Podium in combinatie met een aantal gratis workshops.

OPEN PODIUM: Schrijf je HIER in voor het Open Podium

WORKSHOPS: Schrijf je HIER in voor een van de workhsops

OPEN PODIUM

De super locatie ECI Cultuurfabriek staat de hele dag tot jouw beschikking en biedt een fantastische kans om jouw talent te showen in een professionele omgeving. Ben jij tussen de 13 en 18 jaar oud en heb jij een talent in een van de volgende disciplines: Muziek, Taal, Theater, Dans, DJ of Fashion, geef je dan nu op voor het Open Podium. Aan een Open Podium zit geen wedstrijd element verbonden,  je wordt dus niet beoordeeld door een jury. Tijdens deze dag kun je niet alleen je talent laten zien op een professioneel podium, maar worden er ook diverse workshops aangeboden.

Twijfel niet en schrijf je HIER! in voor het Open Podium! Dit is dé kans om je talent te laten zien! Let op: Vol = vol!

WORKSHOPS

Naast het Open Podium organiseert Kunstbende Limburg in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg ook een aantal workshops op zondag 4 februari 2018. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud kunnen gratis deelnemen aan de workshop Dans, DJ, Fashion, Film, Expo (beeldende kunst), Muziek of Taal. Deze workshops worden gegeven door professionals en vinden ook plaats tussen 13:00 uur en 17:00 uur.

INHOUD WORKSHOP DANS

Een uitdagende dansworkshop urban door Jody Geijsendorpher! De workshop zal bestaan uit een warming up, gevolgd door een hiphopchoreo van haar eigen stijl. 

Jody Geijsendorpher studeert dit jaar af aan de HBO Dansacademie Fontys Hoge school voor de Kunsten. Zij is begonnen als hiphop danser maar is nu opgeleid tot een allround danseres met technische achtergrond. Momenteel is ze net terug van Los Angeles. Ze werkt onder andere samen met Timor Steffens. Zelf geeft ze lessen en workshops in binnen- en buitenland. Laat je inspireren en bezoek haar youtube-kanaal! https://www.youtube.com/channel/UC5BtFPMPZX_K32PTXk66hvw

INHOUD WORKSHOP DJ (Synthesizers en drumcomputers)

In de workshop DJ – synthesizers en drumcomputers zal Tim Gaal de basis uitleggen van het gebruik van hardware synthesizers en drumcomputers. Je leert hoe het werkt, hoe je zelf geluiden creëert en veel meer. De workshop is geschikt voor iedereen en is niet genre specifiek. Tim Gaal is Producer, DJ en eigenaar van vinyl plantenlabel aDepth audio. De afgelopen jaren heeft hij onder zijn pseudoniem ‘Volksfreude’ diverse tracks en remixes uitgebracht op labels als: Manual Music (NL), Luv Shack Records (AU), RF Music (CA) en Spaghetti Monster (RU).

INHOUD WORKSHOP DJ (Mixen)

Of wil je graag leren mixen? Dat kan ook! Gilmaro Tol kan je hier alles over leren.

INHOUD WORKSHOP EXPO

In dit kleurrijke en beweeglijke avontuur zal er getekend, geschilderd, overlegd, gelachen, veranderd, ideeën uitgewisseld en heerlijk geknoeid worden. Dit alles om samen tot een fantastisch groot schilderij te komen, waarin iedereen een plaatsje heeft. De supervisie ligt in handen van Nieke Lemmens. Zij is beeldend kunstenaar en is daarnaast verbonden aan de Vooropleiding Academie Parkstad.

INHOUD WORKSHOP FASHION

Zelf een kledingstuk maken. Een outfit van begin tot eind ontwerpen en in elkaar zetten. Werken met verschillende materialen en technieken? In deze workshop door Danitsja Dubnik wordt er gekeken naar de verschillende aspecten die komen kijken bij het maken van een kledingstuk, outfit of look. Iedereen kan deelnemen. Het maakt dus niet uit of je wel of juist nog geen idee hebt wat je gaat maken, je zult deze middag sowieso geïnspireerd worden. 

INHOUD WORKSHOP FILM

Tijdens de filmworkshop geeft Robin Peeters (schrijver, regisseur en producent) tips over hoe je jouw eigen filmidee of -verhaal kunt vertalen naar beelden. Hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Het wordt een praktische workshop waarbij aan de hand van filmfragmenten en praktijkvoorbeelden over bijv. camerastandpunten één en ander wordt gedemonstreerd. Al je vragen worden beantwoord tijdens de filmworkshop

INHOUD WORKSHOP MUZIEK

Samen met Juul de Bruin en Aicha Cheriff ga je aan de slag met jouw eigen nummer. Schrijf je al eigen songs? Dan is dit echt wat voor jou! Schrijf je nog geen eigen songs? Dan gaat de workshopdocent samen met jou op zoek naar inspiratie voor het schrijven van eigen liedjes. Wellicht word je geïnspireerd om dit in de toekomst wel te gaan doen!

INHOUD WORKSHOP TAAL

In de workshop Taal door Louie Hamers ga je aan de slag met de voordracht van je tekst. Een heleboel tips om je tekst optimaal te ondersteunen komen voorbij, om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het moment dat iedereen zwijgt, behalve jij.

Louie Hamers is een jongeman in zijn 24ste levensjaar, en sinds een tijdje aantoonbaar uitvoerend artiest theater. Op de opleiding vond hij het schrijven van theaterstukken het tofst om te doen. Daarnaast is Louie drummer en heeft meegedaan aan Kunstbende 2013 in de categorie muziek (2de, landelijke finale, supervet). In de toekomst hoopt hij aangenomen te worden op de opleiding ‘Writing for Performance’.

 

Opgeven voor (een van) de workshops kan HIER! Let op: Vol = vol!

*Meer info over de workshopdocenten volgt. Iedereen kan deelnemen, het maakt dus niet uit of je beginnend of gevorderd bent.

Coming up

Zondag 5 mei 2019
Kunstbende Limburg Zomertour @ Bevrijdingsfestival Limburg, Roermond

Zaterdag 11 mei 2019
Kunstbende Limburg Zomertour @ Mama’s Pride, Geleen

Zondag 12 mei 2019
Kunstbende Limburg Zomertour @ Mama’s Pride, Geleen

Alle data

© Kunstbende Limburg | Site: Sascha Teschner