Op zondag 26 maart 2023 barst het Kunstbende feest weer los! Want dan zal de 33ste editie van de Kunstbende Limburg voorronde georganiseerd worden in het Toon Hermans Theater in Sittard. Honderden jongeren laten hun creativiteit zien in negen verschillende categorieën (Dans, Dj, Expo, Film, Muziek, Taal, Theater, Fashion en de nieuwste categorie Content Creator). Het programma zal starten om 12.30 uur en rond 18.30 uur sluit de dag af met de prijsuitreiking. Jongeren kunnen zich nog aanmelden tot en met 12 maart 2023 (m.u.v. de categorie muziek). 

Over Kunstbende
Kunstbende is hét creatieve platform voor iedereen van 13 t/m 19 jaar. In deze online én offline community kan iedere jongere eruit halen wie erin zit in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door de Stichting Festivals Limburg.  Kunstbende Limburg organiseert o.a. een Zomertour, Open Podium dagen, Scholentour, Workshops en de regionale voorronde. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende, zoals Trijntje Oosterhuis, Martin Garrix, Kalvijn, Claudia de Breij, Stefano Keizers, Abdelkader Benali, DeWolff en Douwe Bob.

En op zondag 26 maart 2023 laat al het aanstromend creatief talent uit onze provincie zien wat zij in huis hebben en wordt er gestreden om een plekje op de landelijke finale van Kunstbende, ook wel bekend als het “Kunstbende Young Creators Festival”. Alle deelnemers worden binnen hun eigen categorie beoordeeld door een professionele jury. Daar wordt een top drie per categorie uitgekozen en de nummers 1 van het festival winnen een optreden op een groot festival, van Oerol tot Mysteryland.

Content Creator
Nieuw dit jaar in Limburg is de categorie “Content Creator”. Deze werd voorgaande jaren niet regionaal georganiseerd, maar vanuit de landelijke organisatie in de vorm van een challenge. Maar het talent en de daarbij horende creativiteit van jongeren verplaatst zich steeds meer naar online communicatie kanalen. Daarom wordt de categorie “Content Creator” vanaf 2023 ook regionaal aangeboden om nog meer deelnemers te verwelkomen. Deelnemers mogen alle type online content inzenden (video’s, Tiktok, vlog’s, instaposts, etc.), zolang zij maar de hoofdrolspeler, bedenker en maker zijn. Deelnemers worden niet beoordeeld op het aantal volgers, maar op de inhoud van de content.

Deelnemen kan nog
De voorronde is voor iedereen van 13 tot en met 19 jaar én voor iedereen op de middelbare school. Deelnemers mogen in meerdere categorieën deelnemen als solo – duo of groep en de inzending moet zelfgemaakt en bedacht zijn. Deelname is gratis. Deelnemers van de voorronde maken kans op vele (stimulerings)prijzen. Denk aan workshops, een fotoshoot, kaartjes voor Pinkpop en vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals tijdens de Kunstbende Limburg Zomertour.

33ste LIMBURGSE VOORRONDE VAN KUNSTBENDE
Toon Hermans Theater, SITTARD
ZONDAG 26 MAART 2023
Deuren open: 12:00 uur / Aanvang programma: 12.30 uur / Entree: €5,- (gratis toegang voor kinderen t/m 6 jaar)
Info en/of aanmelden: www.kunstbende.nl

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg