Maak kans op €5000 voor het beste verhaal

De ILFU Verhalenwedstrijd is de eerste interdisciplinaire verhalenwedstrijd van Nederland. De wedstrijd staat open voor verhalenvertellers in alle genres, of je nou schrijft, laat zien of laat horen.  Stuur je verhaal uiterlijk 4 september 2022 in!

Verhalen in alle mogelijke vormen
Goede verhalen kunnen in alle denkbare vormen verteld worden. De ILFU Verhalenwedstrijd staat open voor verhalen in alle mogelijke vormen. Proza, film, poëzie, fotografie, non-fictie, columns, strips, spoken word, muziek, performance, hoorspelen, theater, vlogs, Instastories en TikTok-filmpjes zijn allemaal welkom.Je verhaal hoeft alleen geïnspireerd te zijn op het thema ‘De fictie bij de feiten’ en niet langer te zijn dan drie minuten audio/video, of 1000 woorden in geval van een tekst.

Vijf categorieën
Je kunt kiezen uit vijf categorieën om in mee te doen: Proza, Audio, Beeld, Spoken Word en Poëzie.
Doe mee en maak kans op de hoofdprijs van €5.000 of een van de categorieprijzen van €1.000.

Winnaars 2021
Mahat Arab won in 2021 de ILFU Verhalenwedstrijd met de spoken word voordracht Part-time vaders. Hij ontving de prijs uit handen van oud-winnaar Lemuël de Graav. Na de prijsuitreiking maakte hij met filmmaker Boris Peters van het audioverhaal een video. Bekijk de videoversie van Part-time vaders hieronder.Ontdek de andere winnende verhalen van de ILFU Verhalenwedstrijd 2021 hier, of bekijk het verhaal dat de eerste editie won: Ik Haat Poëzie.

Wat is ILFU
De ILFU Verhalenwedstrijd is onderdeel van ILFU, het International Literature Festival Utrecht.

ILFU is het grootste literatuurfestival van Nederland én een dagelijks online platform voor literatuur. Terugkerende festivalonderdelen zijn de Book Talks met internationale auteurs, literaire filmvertoningen, concerten, theatervoorstellingen en programma’s voor nieuw talent zoals het NK Poetry Slam. De Nacht van de Poëzie vormt jaarlijks de feestelijke afsluiting van het festival.
Van 23 september tot en met 8 oktober 2022 ontvangen we op het ILFU talloze schrijvers, dichters, muzikanten en andere makers én maken we de winnaar van de ILFU Verhalenwedstrijd bekend.Ondertussen publiceren we op het ILFU platform werk in opdracht. De missie van ILFU is te laten zien dat literatuur ertoe doet. In tijden waarin er wordt geklaagd dat er minder wordt gelezen, het aantal bibliotheekleden drastisch terugloopt en boekhandels sluiten, wil ILFU een tegengeluid laten horen. Er wordt veel moois geschreven, er zijn elk jaar weer meer mensen die ons festival en platform bezoeken: de literatuur is springlevend en van belang voor een gezonde samenleving.

Lees meer: verhalenwedstrijd.ilfu.com

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg