Na twee jaar zal er eindelijk weer een fysieke voorronde van Kunstbende Limburg plaatsvinden. Op zondag 27 maart 2022 zal de 32ste editie van de Limburgse voorronde worden georganiseerd in het Toon Hermans Theater in Sittard. Meer dan 140 Limburgse jongeren uit de hele provincie laten hun creativiteit in zeven verschillende categorieën zien, te weten: Dans, DJ, Expo, Muziek, Taal en Theater. Het programma begint om 12:30 uur en de prijsuitreiking zal rond 18:30 uur starten. De entree bedraagt €5,-.

Van Eijsden tot Mook, ieder jaar weten honderden jongeren Kunstbende te vinden. Maanden van voorbereidingen gingen er aan vooraf: de organisatie van Kunstbende organiseerde wederom een intensieve promotietour op scholen door de hele provincie en werden er zowel fysieke als online workshops aangeboden. Wederom doen er in Limburg meer dan 60 jongeren mee aan deze provinciale wedstrijd, iets waar de organisatie erg trots op is.

Op zondag 27 maart laat al het aanstormend creatief talent uit onze provincie zien wat zij in huis hebben en wordt er gestreden om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Deze wordt georganiseerd op zondag 26 juni in de Kromhouthal, Amsterdam. Alle deelnemers worden per categorie beoordeeld door een professionele jury. Dit jaar heeft de organisatie van Kunstbende Limburg onder andere Ben Forte (Voorprogramma van Chef ’Special in 2021, categorie: Muziek), Rosita Segers (actrice ‘De Keet’ BNN ,categorie: Theater) en Mick Mazoo (categorie: DJ) kunnen strikken voor de jury.

Naast de vele optredens in de verschillende zalen van het Toon Hermans Theater wordt er ook een echte expositie ingericht. In de wandelgangen van het Theater kunnen bezoekers gratis deelnemen aan creatieve activiteiten. Ga uit je dak tijdens de Silent Disco stoelendans, laat je vastleggen door een karikaturist, trek een gekke bek in de photobooth of wordt helemaal zin in de Calm-aan-Caravan.  In samenwerking met Kaleidoscoop in Maastricht kun je zelfs je favoriete instrument leren spelen dankzij hun Music Hubtower en coach.

Deelnemers van Kunstbende maken kans op vele (stimulerings)prijzen. Denk aan workshops, een fotoshoot, kaartjes voor Pinkpop en vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals tijdens de Kunstbende Limburg Zomertour. Tijdens deze Zomertour neemt de organisatie hun deelnemers mee langs grote Limburgse festivals om podiumervaring op te doen.

32ste LIMBURGSE VOORRONDE VAN KUNSTBENDE
Toon Hermans Theater, SITTARD
ZONDAG 27 MAART 2022

Deuren open: 12:00 uur / Aanvang programma: 12.30 uur / Entree: €5,- (gratis toegang voor kinderen t/m 6 jaar)
Info: www.kunstbendelimburg.nl

 

 

Ook leuk!

© Kunstbende Limburg