FINALISTEN KUNSTBENDE LIMBURG 2017 BEKEND!

Afgelopen zondag heeft de 27e Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd plaatsgevonden in de Stadsschouwburg in Sittard. Meer dan 450 jongeren uit de hele provincie streden vandaag om de bronzen, zilveren en gouden spotlights en om een plek in de landelijke finale.

Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar streden in de acht categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater, voor een plek in de landelijke finale. De voorronde leverde weer een hoop verrassende, ontroerende en spectaculaire momenten op. In totaal vonden er 121 optredens en presentaties plaats op de diverse podia van de schouwburg, meer dan 450 Limburgse jongeren schreven zich in voor de wedstrijd. Kunstbende bereikte in Limburg veruit de meeste deelnemers ten op zichten van andere provincies in Nederland.

 

Per categorie heeft een deskundige jury uit alle deelnemers drie prijswinnaars aangewezen.

Muziek

 1. Wybe Zijlstra
 2. Nina van Lier
 3. Merel van den Boogaard

Dans

 1. Mickéla en Fleur
 2. Slide
 3. Bottlepop ft Insanious

Taal

 1. Heleen Sillekens
 2. Sanne en Menno
 3. Avalon

Fashion

 1. Scrash’d
 2. Imke Broekhuis
 3. Shiro

Theater

 1. Maya de Weerdt
 2. Eva Custers
 3. Ceando

 Film

 1. Robin Gort
 2. Guido Coppis
 3. Isa Bongers

DJ

 1. Alex Ebs
 2. Wouter van Leeuwen
 3. Isis Cloudt

Expo

 1. Dion Nataraja
 2. Goya van der Heyden
 3. Luna van Acker

De eerste-prijs-winnaars van elke categorie krijgen een natraject met coaching en optredens aangeboden en nemen deel aan de landelijke finale op zaterdag 1 juli 2017 in Westergasfabriek te Amsterdam.

Tijdens Kunstbende maken deelnemers kans op vele (stimulerings)prijzen zoals workshops, een fotoshoot, kaartjes voor het Pinkpop festival, vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals door heel Limburg tijdens de Kunstbende Limburg Zomertour en nog veel meer. Kunstbende is vooral een goede gelegenheid voor jong talent om podiumervaring op te doen en naamsbekendheid te vergroten. Veel bekende artiesten begonnen ooit bij Kunstbende zoals Martin Garrix, DeWolff, Claudia de Breij, Jan Kooijman, Sanne Vogel en Howard Komproe.

 

 Over Kunstbende

Kunstbende organiseert in 2017 voor de 27e keer dé landelijke wedstrijd voor jong- en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten: DANS – DJ – EXPO – FASHION – FILM – MUZIEK – TAAL – THEATER, kunnen deelnemers hun werk en talent laten zien. In Limburg strijden jaarlijks dik vijfhonderd jongeren van Eijsden tot Mook om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Door de enorme animo van jongeren in de categorie MUZIEK en DJ is de organisatie van Kunstbende Limburg genoodzaakt extra selectierondes te organiseren. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.

Coming up

Zaterdag 19 augustus 2017
Kunstbende Limburg Zomertour @ Zomerparkfeest, Venlo

Zaterdag 26 augustus 2017
Kunstbende Limburg Zomertour @ Limburgfestival, Roermond

Zondag 10 juni 2017
Kunstbende Limburg Zomertour @ Parcours, Maastricht

Zaterdag 30 september 2017
Kunstbende Limburg Zomertour @ DVERS, Sittard

Alle data

Thanks!

101TV Adams-Music Artez Hogeschool voor de Kunsten Bart Notermans Fotografie Boekhandel Krings Boekscout.nl BURO PINKPOP Castle Of Love Kerkrade CJP Cosmo girl! Dagblad de Limburger De Grote Prijs van Nederland ECI Cultuurfabriek EYE FONDS VOOR CULTUURPARTICIPATIE Foroxity GEMEENTE SITTARD-GELEEN Guus Arons Muziekhuis Hogeschool Zuyd Highly Recommended Holland Dance Huis voor de Kunsten Limburg Intratuin Geleen Juvat Dance Academy Theatergroep Dox Theaterschool Kiek Toneelgroep Maastricht Kunsthal Rotterdam Letterkundig Centrum Limburg Limburgs Dagblad Moviezone Muziekhuis Lyana Museum Mysteryland De Pont Tilburg Mister Moustache Parkstad Limburg Theaters Poppodium Grenswerk PINKPOP Poppodium Nieuwe Nor Poppodium Volt Prinsbernhard Cultuurfonds PROVINCIE LIMBURG Reflexion Sascha Teschner Schunck Stadsschouwburg Sittard-Geleen Starmagic Stichting Fashionclash Stichting Popmuziek Limburg Stichting PopSport Studio 80 Triepels Slagwerk Geleen WM Digital Services www.museumkaart.nl VVV Zuid Limburg ZEF Magazine

© Kunstbende Limburg | Site: Sascha Teschner